Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land België op Landenpagina.com

België: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


België in het kort

Land: België
Officiële naam: Koninkrijk België
Hoofdstad: Brussel
Continent: Europa
Aantal inwoners: 11.323.973
Oppervlakte: 30.528 km²
Munteenheid: Euro
Hoofdtaal: Frans en Vlaams
Ligging: Noordwest Europa
Klimaat: Landklimaat
Tijdzone: UTC +1
Nationale Feestdag: 21 juli
Beste reistijd: januari - december
Hoogseizoen: mei - september
Religie: Rooms-katholiek (57%), 6 andere erkende religies (6%), Niet-godsdienstig (37%

Algemene informatie over België

België is een federale constitutionele monarchie in Noordwest-Europa. De totale oppervlakte van België is ruim 30.000 km2 en de hoofdstad is Brussel. Brussel is tevens de hoofdstad van Europa! België is het Zuiderbuurland van Nederland en grenst verder aan Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en de Noordzee. Geografisch kan België onderverdeeld worden in drie streken: Laag-België (tot 100 meter hoogte), Midden-België (van 100 tot 200 meter hoogte) en Hoog-België (van 200 meter tot meer dan 500 meter hoogte). België staat o.a. bekend om het bier, de chocolade en pralines, mosselen, Belgische frieten, Manneken Pis en Kuifje. In België verveel je je geen moment. Er is altijd wel iets te doen of te bezichtigen. Ook al is België niet zo`n groot land, er zijn wel unieke musea, uitstekende shopmogelijkheden, prachtige gothische kerken en diverse natuurgebieden. Zowel voor de actieve vakantiegangers als voor de cultuurliefhebbers is België een geschikt vakantieland. Maar misschien wel de voornaamste reden om een bezoek te brengen aan België is het bourgondische leven met heerlijk eten en drinken.

De taal in België

België is een drietalig land, in het noordelijke deel (Vlaanderen) spreekt men Vlaams, in het zuidelijke gedeelte (Wallonië) spreekt men Waals en in het uiterste zuidoosten is Duits de taal die wordt gesproken. De Vlamingen zijn over het algemeen goed in staat ook Frans te spreken. In de hoofdstad Brussel wordt voornamelijk Frans en Waals gesproken.

Bellen en Mobiel in België

Mobiel bellen in België is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Houd er rekening mee dat geen enkele provider 100% dekking heeft. Zeker in de meer afgelegen gebieden zoals bijvoorbeeld in de Ardennen kan het bereik erg lastig zijn.

• Het kiesnummer voor België is 0032.
• Het kiesnummer voor Nederland vanuit België is 0031

Tijdsverschil met België

Tussen Nederland en België is er geen tijdsverschil, de zomertijd en wintertijd tussen beide landen loopt ook gelijk.

Elektriciteit in België

Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom, net als in Nederland.

Benodigde documenten voor België

Er zijn geen grenscontroles meer, deze zijn jaren terug al verdwenen tussen Nederland en België. Echter is een geldig paspoort of identiteitskaart wel nodig als je naar België reist. In België is namelijk net als in Nederland de identificatieplicht ingevoerd. Hotels willen ook dat gasten zich kunnen identificeren.

Benodigde vaccinaties voor België

Voor een bezoek aan België zijn geen vaccinaties nodig.

Aanraders via Google!!