Facebook
Twitter
Google+

Informatie Citytrips: Parijs

Parijs is een fantastische stad voor een Citytrip


Landenpagina: Citytrip naar Parijs

Citytrip naar Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en een echte wereldstad. Er wonen meer dan elf miljoen in het stedelijk gebied en de voorsteden van Parijs. Parijs behoort tot de meest bezochte steden ter wereld en heeft een grote aantrekkingskracht op de Franse en ook internationale bezoekers. De reputatie als ‘Stad van de liefde’ speelt hier zeker in mee, net als de rijke historie en vele schitterende bezienswaardigheden. Verderop besteden we meer aandacht aan een aantal van deze bezienswaardigheden. Parijs is voor Nederlandse en Belgische bezoekers makkelijk te bereiken aangezien het niet heel ver weg is en makkelijk met de auto aan te rijden. Een nadeel van Parijs is dat autorijden in de stad niet altijd heel makkelijk is en daarbij komt dat parkeren over het algemeen niet goedkoop is. Daarom ook is het openbaar vervoer cruciaal voor de stad Parijs, net als bij de meeste andere wereldsteden overigens. Bij problemen met het openbaar vervoer is dat direct merkbaar in de gehele stad.

Een voordeel van zo’n grote stad als Parijs is dat er voor iedereen altijd wel iets te doen is en er altijd iets te beleven valt. Op het gebied van kunst en cultuur bijvoorbeeld neemt Parijs een centrale functie in binnen Frankrijk en zelfs heel Europa. Maar ook de liefhebbers van sport, winkelen en uitgaan kunnen hier uitstekend terecht.

Omdat de stad eigenlijk bestaat uit dorpen en steden die uiteindelijk samengesmolten zijn tot één geheel, ziet u op veel plekken nog wel een eigen identiteit terug. Eigenlijk zoals het in zoveel steden is. Je hebt een aantal gebieden, straten en elementen die écht stads zijn, terwijl grote delen van zo'n grote stad ook in kleinere steden kunnen voorkomen. Dit zorgt ervoor dat Parijs enerzijds overweldigend kan zijn, terwijl het aan de andere kant nog zo enorm charmant kan zijn.

Parijs staat ook bekend als één van de modehoofdsteden in de wereld. De mode-industrie van Parijs zorgt ervoor dat de Franse hoofdstad nog steeds een zeer belangrijke rol speelt in de modewereld. Het is wel zo dat Parijs inmiddels concurrentie heeft gekregen van andere wereldsteden. Zo is Londen al meerdere keren uitgeroepen tot modehoofdstad van de wereld en spelen ook steden zoals New York, Milaan, Barcelona, Madrid en Tokio belangrijke rollen in deze miljardenindustrie.

Bezienswaardigheden Parijs: EiffeltorenDe Eiffeltoren werd rond 1887 gebouwd naar een ontwerp van twee medewerkers van Gustave Eiffel, de heren Koechlin en Nouguier. Het inmiddels wereldberoemde symbool van de stad Parijs is 317 meter hoog en bestaat uit verschillende niveau’s met elk een spectaculair uitzicht over de stad. Iedere avond is er bovendien tussen 21:00 en 00:00 uur een lichtspektakel te aanschouwen. Voor een bezoek aan de Eiffeltoren kan het zijn dat u wat geduld moet hebben, jaarlijks brengen miljoenen toeristen een bezoek aan de Eiffeltoren, dus u kunt te maken krijgen met een lange wachtrij. Als u online vast uw kaartjes koopt kan dat flink wat tijd schelen. Kaartje kunt u kopen via de website www.toureiffel.paris.Bezienswaardigheden Parijs: Disneyland ParisDisneyland Parijs werd in 1992 geopend en al sinds de opening trekt het entertainmentpark jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park ligt dertig kilometer ten oosten van Parijs en is gebaseerd op het Amerikaanse Walt Disney World Resort. In het park komt u uiteraard alle populaire figuren tegen zoals Pluto, Belle, Assepoester, Aladdin en natuurlijk ook Mickey Mouse. Na een dagje vermaak in attracties als Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean en Peter Pan’s Flight kunt u daarna prima terecht in één van de Disney hotels die zich in het park bevinden. Het meest populaire hotel is het oorspronkelijke Disney Hotel direct bij de ingang. Bekijk voor meer informatie over Disneyland Paris de website www.disneylandparis.nl.Bezienswaardigheden Parijs: Arc de TriompheLandenpagina: Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is gebouwd om personen te eren die gevochten en gestorven zijn tijdens de verschillende oorlogen of tijdens de Franse revolutie. Het vijftig meter hoge monument is gelegen op de Place Charles de Gaulle in de Champs-Élysées en is in 1836 ingehuldigd. Onder de Arc de Triomphe is het graf van de onbekende soldaat, ter herdenking aan de gevallen Franse soldaten die diende tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vanaf het platform heeft u een prachtig uitzicht over de stad!Bezienswaardigheden Parijs: Avenue des Champs-ÉlyséesDe statige boulevard in het 8ste arrondissement van Parijs heeft al voor zeer lange tijd veel aanzien. Al in de zeventiende eeuw kreeg de boulevard aanzien als de ‘Grand Cours’ met aan beide zijden rijen bomen. Door de eeuwen heen werd de laan alsmaar verlengd en uitgebreid tot de huidige lengte van zo’n bijna twee kilometer lang. In het begin van de negentiende eeuw werd er gestart met de bouw van één van de inmiddels beroemdste monumenten van Parijs, namelijk de Arc de Triomphe. Tegenwoordig behoort de Avenue des Champs-Élysées tot de beroemdste straten ter wereld. De luxe panden zijn veelal gevuld als kantoren en winkels met exclusieve merken zoals Guerlain, Louis Vuitton, Cartier en Hugo Boss.Bezienswaardigheden Parijs: Notre-Dame van ParijsLandenpagina: Notre-Dame van Parij

Eén van de andere trekpleisters die jaarlijks op veel aandacht kan rekenen is de prachtige gotische kathedraal van Parijs. De Notre-Dame wordt door veel toeristen bezocht tijdens een bezoek aan Parijs. Met de bouw van de Notre-Dame werd in 1163 gestart toen de eerste steen werd gelegd door paus Alexander III. De voltooiing heeft even op zich laten wachten, want pas in 1345 werden de laatste werkzaamheden afgerond. De Notre-Dame staat sinds 1991 op de lijst voor Werelderfgoed en is 130 meter lang, 69 meter breed en 35 meter hoog. De twee torens zijn 90 meter en 69 meter hoog. Er hebben heel wat historische gebeurtenissen plaatsgevonden, denk hierbij aan bijvoorbeeld verschillende kroningen en koninklijke huwelijken. Het historische orgel met meer dan zevenduizend pijpen, de indrukwekkende glas-in-lood ramen en de verschillende kunstwerken zorgen er mede voor dat er tijdens piek dagen meer dan dertigduizend mensen op bezoek komen. Lees verder op de website Parijs.nu voor meer informatie over de Notre-Dame.


Geplaatst door: Landenpagina.com
Geplaatst op: 13 oktober 2017
Laatste update: 13 oktober 2017

Aanraders via Google!!