Facebook
Twitter
Google+

Bezienswaardigheden in Denemarken op Landenpagina.com

Denemarken: informatie over de mooiste bezienswaardigheden


Denemarken ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland. Dit Scandinavische land mag zich dan ook redelijk populair noemen als vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dat dankt Denemarken vooral ook aan de ruimte, rust en veiligheid die het land uitstraalt. Wie Denemarken bezoekt die zal opvallen dat er op veel gebieden overeenkomsten lijken te zijn met Nederland, maar dat het vaak toch weer net iets anders is. Zo lijken grote delen van Denemarken op het Nederlandse landschap, maar dan met meer glooiing en juist minder storende elementen zoals gebouwen, hekwerken en reclameborden. Hierdoor oogt het land natuurlijker, wat door vrijwel iedere toerist gewaardeerd wordt.

Bezienswaardigheden in Denemarken: Kasteel Egeskov

Kasteel Egeskov

Denemarken telt een groot aantal kastelen dat te bezoeken is. Het ene kasteel nog indrukwekkender dan de andere. Het meest bezochte kasteel van het land is Kasteel Egeskov, een bijna vijfhonderd jaar bouwwerk dat ommuurd is door bijna driehonderd heggen. Slot Egeskov is een kasteel op het Deense eiland Funen, nabij de plaats Kværndrup. Het slot wordt gezien als de best bewaarde waterburcht van Europa uit de Renaissance. De geschiedenis gaat terug tot de 14e eeuw; het huidige kasteel werd gebouwd door Frands Brockenhuus in 1554. Bezoek voor meer informatie de officiële website van Slot Egeskov.
Bezienswaardigheden in Denemarken: Een dagje Kopenhagen

Een dagje Kopenhagen

Hoofdstad Kopenhagen wordt druk bezocht door toeristen. De leukste manier om Kopenhagen te ontdekken is per fiets. De vele fietspaden maken de stad zeer fietsvriendelijk. Je kunt fietsen huren of tegen een kleine borg gebruik maken van de vele gratis fietsen die je in de stad vindt. Bij trip naar Kopenhagen hoort een bezoek aan het pretpark Tivoli, het bezoeken van het fraaie Frederiksborg Slot en het eten/drinken aan de prachtige kade van de Nyhavn. Probeer zeker om hier verse vis te eten. Meer informatie over Kopenhagen is te vinden op Visitdenmark.nl.
Bezienswaardigheden in Denemarken: Legoland in Billund

Legoland in Billund

Legoland Denemarken bestaat uit miljoenen LEGO steentjes, maar is zeker niet alleen voor de echte LEGO liefhebbers. Van oorsprong was Legoland een soort Madurodam van LEGO, maar inmiddels is het attractiepark flink groter geworden met vele activiteiten, achtbanen en bewegende attracties. Eigenlijk moet je Legoland wel een keer gezien hebben als je met je gezin in Denemarken verblijft. In 2016 is het nieuwe LEGO Ninjago - Ninjaland geopend, dit is de grootste nieuwe attractie tot nu toe. Ninjaland heeft zowel indoor als outdoor activiteiten en attracties die teamwork en interactie vereisen. Het is het grootste project in de geschiedenis van LEGOLAND Billund in Denemarken. Het gebied is 5100 m2 groot en er werd 1,5 ton aan LEGO steentjes gebruikt om het te bouwen. Voor nog meer informatie neem je een kijkje op https://www.legoland.dk/.

Aanraders via Google!!