Facebook
Twitter
Google+

Weersverwachting en het klimaat van Denemarken op Landenpagina.com

Denemarken: Overzicht van het huidige weer en het klimaat


Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat, met niet al te warme zomers en vrij milde winters. De invloed van het zeewater is hier minder sterk dan in Nederland, waardoor in de zomermaanden het oostelijke deel van Denemarken kouder wordt dan het westen en de zomers over het algemeen weer wat warmer zijn aan de oostzijde. Het weer in Denemarken komt over het geheel genomen overeen met het weer in Nederland. Het grootste verschil is dat het er over langere periodes warm (zomer) of koud (winter) kan zijn.

Denemarken in de zomer

De zomermaanden zijn over het algemeen zonnig, met gemiddeld iets meer zonuren als in Nederland. Met gemiddelde temperaturen tussen de 21-23 graden is het aangenaam warm zonder tropische warmte. De temperatuur loop vrijwel nooit op tot boven de 30 graden, de enige plek waar dit een enkele keer voorkomt is in het zuiden van Jutland. Denemarken is door de ligging wel vrij gevoelig voor regenbuien.

Denemarken in de winter

De wintermaanden in Denemarken zijn vrij grijs en aan de koele kant. De zon is weinig te zien en de kans op mist is vrij groot, zeker in het binnenland. Gemiddeld komt de temperatuur 15-30 dagen per winter niet boven het vriespunt uit en daalt de temperatuur regelmatig onder de -10 graden. Als het land bedekt is met sneeuw zijn er zelfs temperaturen mogelijk van -20 tot -30. Nachtvorst en sneeuw zijn al vanaf oktober mogelijk in Denemarken, en de kans op vorst is mogelijk tot in mei.

Weersverwachting voor de komende dagen in Kopenhagen

Weersverwachting voor de komende dagen in Kopenhagen

Weersverwachting voor de komende dagen in Billund

Weersverwachting voor de komende dagen in Billund

Weersverwachting voor de komende dagen in Aalborg

Weersverwachting voor de komende dagen in Aalborg

Weersverwachting voor de komende dagen in Esbjerg

Weersverwachting voor de komende dagen in Esbjerg

Aanraders via Google!!