Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Japan op Landenpagina.com

Japan: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Japan in het kort

Land: Japan
Officiële naam: Japan
Hoofdstad: Tokyo
Continent: Azië
Aantal inwoners: 126.702.133
Oppervlakte: 377.930 km²
Munteenheid: Yen
Hoofdtaal: Japans
Ligging: Oost Azië
Klimaat: Golfstroom
Tijdzone: UTC +9
Nationale Feestdag: Meerdere
Beste reistijd: april - oktober
Hoogseizoen: april - oktober
Religie: Shintoïsme, boeddhisme, rooms-katholiek

Algemene informatie over Japan

Japan is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent en wordt gevormd door maar liefst 6.852 eilanden. Vier van al deze eilanden zijn goed voor bijna 98% van de totale oppervlakte van Japan. Japan is de op twee na grootste wereldeconomie en lid van grote organisaties als de VN, de G7, de G8 en de G20. De Japanse bevolking geniet de hoogste levensverwachting van alle landen in de wereld en de op twee na laagste kindersterfte. In Japan wonen bijna 127 miljoen mensen.

Japan is het land van de hypermoderne steden, een eigenaardige cultuur en natuurlijk de fantastische natuur vol met geisers, vulkanen, zwarte beren en gigantische salamanders, allemaal te vinden in de uitgestrekte oerbossen en op de tropische eilanden die omringt zijn door azuurblauw water.

Japan staat bekend om zijn vele tempels en verschillende religies, zoals het Sjintoïsme, Boeddhisme en het Christendom. En ook de Japanse keuken is een aanrader, Een typisch Japanse maaltijd bestaat uit rijst, groenten, miso-soep, pickles en vis of vlees. Voor het kruiden wordt gewoonlijk sojasaus (shoyu) gebruikt, en bij rijst wordt vaak gedroogd zeewier (nori) gegeten. Een bekende gerecht is sashimi, dunne schijfjes rauwe vis met hete mierikswortelpasta (wasabi), en sushi, schijfjes rauwe vis op of in reepjes licht met azijn besprenkelde rijst. Ook Japanse saté (yakitori) is erg populair, en ook sukiyaki, rundvlees gekookt met groenten en tofu in een pot op tafel, is een geliefd gerecht. Ook noedels (soba, udon) zijn in Japan erg populair en worden vaak in plaats van rijst gegeten, opgediend in een diepe kom hete soep met groenten, vlees of vis.

Het land Japan is een relatief veilig land met weinig criminaliteit. Uiteraard is het zoals overal verstandig goed op uw spullen te letten, en mocht u hulp nodig hebben, ga dan naar een politiepost (kooban), die op vele straathoeken aanwezig zijn. Iets waar u ook zeker rekening mee moet houden bij een bezoek aan Japan is de kans op aardbevingen en tyfoons, hierdoor kunnen bepaalde delen van het land soms niet bezocht worden.

Hieronder geven we een beknopt overzicht van de vier grote eilanden van Japan, namelijk: Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu

Eilanden van Japan: Shikoku

Shikoku is het kleinste van de vier grote eilanden van Japan. Op dit eiland wonen ongeveer 4.3 miljoen mensen en de grootste stad op het eiland is de stad Matsuyama met een half miljoen inwoners. Net als de meeste andere Japanse eilanden is ook Shikoku bergachtig, de hoogste berg die er te vinden is, is de Mount Ishizuchi in Ehime. De Mount Ishizuchi is 1982 meter hoog. Shikoku staat bekend om de fijne zandstranden waar je prima kunt vertoeven tijdens een echte zonvakantie. Ook de 88-tempelroute is een aanrader als u dit eiland bezoekt. Vele toeristen en pelgrims gingen u al voor in de 88-tempelroute.

Eilanden van Japan: Kyushu

Kyushu is als eiland wat groter als het eiland Shikoku en heeft bijna 14 miljoen inwoners. Het eiland kyushu is van de vier grote eilanden het meest zuidelijk gelegen en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Doordat het eiland een subtropisch klimaat heeft zijn er veel Japanners die er rijst, soja, thee en tabak kunnen verbouwen. Daarnaast is de zijdehandel door de eeuwen heen erg belangrijk geweest voor het eiland. In het verleden dreven de Nederlands handel met de Japanners via Nagasaki. De Nederlanders hadden namelijk 200 jaar lang als enige een handelscontract met Japan, ze ruilde hier de tabak, thee en zijde. De grootste stad op het eiland heeft door deze handel flink kunnen groeien tot de metropool dat het tegenwoordig is, de stad Fukuoka is tevens een grote havenstad met veel zware industrie en telt 1.4 miljoen inwoners. Kyushu is bergachtig en heeft een grote actieve vulkaan genaamd “Aso” (1592 meter). Deze vulkaan kan bezocht worden met verschillend excursies. Door de vulkanische activiteit telt het eiland ook veel hete bronnen die de Japanners als kuuroord gebruiken.

Eilanden van Japan: Hokkaida

Hokkaida is het eiland welke het meest noordelijk is gelegen, de hoofdstad van het eiland is Sapporo met ongeveer 2 miljoen inwoners. In de westerse wereld is Sapporo vooral bekend door de Olympische Winterspelen van 1972 en natuurlijk het bekende bier. Het eiland Hokkaido staat in Japan bekend om zijn ruigheid, hoge bergen en oude bossen. Daarnaast kunt u er prima wintersporten want bijna het gehele eiland is in de winter bedekt met sneeuw. Het eiland heeft een continentaal klimaat, ook wel landklimaat genoemd. Dit betekend zoals eerder gezegd koude winters, maar ook zeer warme zomers. Op het eiland zijn er meerdere nationale parken waar verschillende vulkanen te bezichtigen zijn, ook de stad Hakodate is naast Sapporo de moeite waard om te bezoeken als u naar dit eiland gaat. Hakodate heeft een zeer mooi historisch centrum en park dat vroeger als fort functioneerde.

Eilanden van Japan: Honshu

Honshu is het meeste bekende eiland van Japan, met de grootste oppervlakte en het meeste aantal inwoners. Het eiland is ruim 1300 kilometer lang en heeft meer dan 98 miljoen inwoners. Ook de hoofdstad Tokyo is op dit eiland te vinden. De stad Tokyo is werkelijk een stad die nooit slaapt en waar het leven 24/7 en 365 dagen per jaar door gaat. Er wonen in Tokyo alleen al 12 miljoen mensen, en als daarbij ook nog eens de agglomeratie meegeteld wordt kom je uit op 34 miljoen inwoners. Tokyo is ook één van die hypermoderne steden en momenteel zijn ze hier druk bezig met de voorbereidingen voor de Olympische spelen van 2020. Op het eiland is ook een actief vulkanisch gebied aanwezig waardoor het vaak te kampen heeft met aardbevingen. Het klimaat op het eiland is wisselend met in het noorden in de winter flinke kou en in het zuiden is er een subtropisch klimaat waar de temperaturen zeer aangenaam zijn. Naast de bekende stad Tokyo zijn er andere bekende steden zoals Osaka, Kyoto, Nara en Hiroshima. De meeste steden hebben tal van hoge wolkenkrabbers met veel neonreclame, dit is typisch Japans. Een aanrader van dit eiland is een bezoekje aan de Japanse Alpen. Deze bergketen deelt het eiland in tweeën en heeft heerlijke wandelgebieden.

Benodigde vaccinaties voor Japan

Voor een bezoek aan Japan zijn er geen verplichte inentingen noodzakelijk. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aangeraden op de noordelijke eilanden, als u drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november. Als u geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen heeft gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Japan.

Aanraders via Google!!