Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Kaapverdië op Landenpagina.com

Kaapverdië: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Kaapverdië in het kort

Land: Kaapverdië
Officiële naam: República de Cabo Verde
Hoofdstad: Praia
Continent: Afrika
Aantal inwoners: 545.993
Oppervlakte: 4.033 km²
Munteenheid: Kaapverdische Escudo
Hoofdtaal: Portugees
Ligging: West Afrika
Klimaat: Tropisch
Tijdzone: UTC -1
Nationale Feestdag: 5 juli
Beste reistijd: april - juni
Hoogseizoen: oktober - december
Religie: 78,7% Katholiek, 7,2% Protestants, 14,1% Overig

Algemene informatie over het land Kaapverdië

Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden is een groep tropische- en vulkanische eilanden in de Atlantische oceaan met het hele jaar heerlijk weer. De officiële benaming is de Republiek Kaapverdië met als hoofdstad Praia. De oude Portugese kolonie ligt op ongeveer 460 kilometer uit de kust van Senegal (West-Afrika). De archipel bestaat uit twaalf eilanden waarvan er negen worden bewoond. De eilanden zijn onder te verdelen in de bovenwindse en benedenwindse eilanden. De bovenwindse eilanden bestaan uit Sal, Boavista, Sao Nicolau, Sao Vicente, Santo Antao, Branco, Santa Luzia en Razo. Deze drie laatst genoemde eilanden zijn niet bewoond. In het zuiden bevinden zich de benedenwindse eilanden Santiago, Fogo, Brava en Maio. Het grootste eiland van de Kaapverdische eilanden is Santiago, hier is ook de hoofdstad Praia gevestigd.

Het landschap van Kaapverdië kan het beste worden beschreven als bergachtig, al verschilt dit sterk per eiland. Zo is het eiland Sal zo goed als helemaal vlak met enkele hogere rotspunten en bestaat het eiland Fogo in zijn geheel uit een vulkaan die meer dan 2.800 meter hoog is. Het landschap van de verschillende Kaapverdische eilanden is behoorlijk afwisselend. Wat de meeste eilanden wel gemeen hebben is dat er maar weinig neerslag valt en dat er maar weinig begroeiing te vinden is.

De Kaapverdische eilanden kennen een tropisch klimaat, dat volgens het klimaatclassificatie van Köppen varieert tussen Af (tropisch regenwoudklimaat), Aw (tropisch savanneklimaat) en BWh (woestijnklimaat). Het klimaat is milder dan het Afrikaanse vasteland op dezelfde hoogte, omdat de omringende Atlantische oceaan het gehele jaar de temperatuur matigt. De gemiddelde temperatuur bedraagt 26°C in de winter en 30°C in de zomer.

Kaapverdië is een uitstekende winterzonbestemming, maar ook gedurende de zomermaanden is het hier goed toeven door het aangename klimaat. U vindt hier prachtige witte zandstanden, een verkoelende zee, leuke dorpjes en een mooie grillige natuur voor urenlange wandelingen. Ook voor iedereen die sportief is aangelegd komt hier prima aan zijn trekken. Schildpadden, walvissen en vogels spotten, jeepsafari’s maken, charmante dorpjes bezoeken en ongerepte natuurgebieden ontdekken. Kaapverdië is zeer veelzijdig en geschikt voor iedereen die van wat avontuur houdt!

De talen in Kaapverdië

De officiële taal die op Kaapverdië gesproken wordt is Portugees. Dit is echter niet de meest gesproken taal in het land, dat is Crioulo (Kaapverdiaans). In de toeristische delen van Kaapverdië kunt u zich over het algemeen prima redden met Engels, de meeste mensen spreken daar wel een aardig woordje Engels. Op plekken waar minder toeristen zijn wordt dit snel minder, vooral op het platteland kan het soms moeilijk communiceren zijn. Wilt u de taal beter leren kennen en spreken dan kunt u voor een taalcursus Portugees terecht bij bijvoorbeeld NHA, NTI of LOI

Bellen en Internet in Kaapverdië

De meeste Nederlandse aanbieders hebben een redelijke dekking in Kaapverdië, zeker in de meer bevolkte gebieden. Op de plaatsen waar geen huizen of dorpen te vinden zijn is er vaak helemaal geen signaal te vinden. Het bellen vanuit Kaapverdië is behoorlijk duur, bent u van plan om veel te bellen, koop dan een simkaartje ter plaatse. Ook 3G en 4G internet is behoorlijk prijzig, gelukkig is er in de meeste hotels en resorts gratis wifi beschikbaar.

• Internationale toegangsnummer: 238.
• Vanuit Nederland naar Kaapverdië: 00 - 238 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
• Vanuit Kaapverdië naar Nederland: 00 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.

Tijdsverschil met Kaapverdië

Kaapverdië kent geen zomer- en wintertijd en valt in de tijdzone UTC-8. Dit betekent dat tijdens onze zomertijd het in Kaapverdië 3 uur vroeger is dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 2 uur vroeger.

Elektriciteit in Kaapverdië

Op de Kaapverdische Eilanden worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.Stopcontacten hebben twee ronde gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Het is niet nodig een wereldstekker mee te nemen

Benodigde documenten voor Kaapverdië

Bij een bezoek aan Kaapverdië moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het document moet nog minimaal 1 dag geldig zijn bij vertrek uit Kaapverdië. Check dus vooraf goed de datum, voor het geval uw verblijf langer mocht duren dan gepland. Verder is een visum vereist, een toeristenvisum is 6 maanden geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen en kost € 45 (enkele inreis). Voor kinderen beneden de 12 jaar is het visum gratis. Een visum kan worden aangevraagd bij het consulaat van Kaapverdië in Rotterdam of via de ANWB. Let er op dat kinderen een eigen reisdocument nodig hebben, sinds 2012 is een bijschrijving in het paspoort van een ouder niet meer geldig.

Benodigde vaccinaties voor Kaapverdië

Voor een bezoek aan Kaapverdië is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als u zeven dagen voordat u Kaapverdië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit geldt ook als u een overstap heeft gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Vaccinaties tegen DTP (differtie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) worden aangeraden bij een bezoek aan Maleisië, dit ongeacht de verblijfsduur. Heeft u geen mazelen, of een vaccinatie tegen mazelen gehad, dan wordt tevens een BMR inenting aangeraden.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden ook de volgende inentingen aangeraden: hepatitis B en tuberculose.

Telefoonnummers hulpdiensten in Kaapverdië

Hieronder vindt u de telefoonnummers van politie, brandweer en ambulance:
• Politie: 132
• Ambulance: 130
• Brandweer: 131

Ambassades en consulaten

Nederlands consulaat in Praia
Rua da Embaixada de
Espanha, 2 R/C,
CP No. 87 / C,
Achada de Santo António
Praia, Santiago
Tel. +238 261 69 19
Open: ma t/m vr van 9-12 uur.

Kaapverdische ambassade
Avenue Jeanne 29
1050 Brussel
Tel. +32 26 43 62 70/78

Kaapverdisch consulaat
Baan 6
3011 CB Rotterdam
Tel. 010 477 89 77/87 60
Open: ma t/m vr van 9-16 uur.

Aanraders via Google!!