Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Noorwegen op Landenpagina.com

Noorwegen: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Noorwegen in het kort

Land: Noorwegen
Officiële naam: Koninkrijk Noorwegen
Hoofdstad: Oslo
Continent: Europa
Aantal inwoners: 5.165.802
Oppervlakte: 323.787 km²
Munteenheid: Noorse Kroon
Hoofdtaal: Noors
Ligging: Noord Europa
Klimaat: Diverse
Tijdzone: UTC +1
Nationale Feestdag: 17 mei
Beste reistijd: mei - augustus
Hoogseizoen: juli - augustus
Religie: Lutheranisme

Algemene informatie over Noorwegen

Noorwegen is een land in Europa dat grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het noordelijke deel van Noorwegen valt onder de regio Lapland. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, andere bekende grote steden in Noorwegen zijn: Trondheim, Drammen en Fredrikstad. Noorwegen is opgedeeld in de provicies: Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Nordland, Oppland, Oslo, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Troms, Vest-Agder, Vestfold en Østfold.

Noorwegen is een dunbevolkt land met een grootse natuur om snel van onder de indruk te raken. Ongerepte natuur is in Noorwegen overal te vinden, u hoeft maar even een zijweggetje of de bergen in te rijden en u zit er direct middenin. Natuurliefhebbers kunnen er naar hartelust wandelen, excursies maken naar zeevogelkolonies, deelnemen aan een eland-, muskusos- of walvissafari en in de bergen op zoek gaan naar bijzondere planten en dieren. Voor alle actieve buitensporten zijn de mogelijkheden in Noorwegen onbegrensd. Of het nu gaat om bergtochten, fietsen, mountainbiken, kajakken, raften, skiën of langlaufen, overal in Noorwegen kunt u deze sporten beoefenen, zelfstandig of onder leiding van ervaren gidsen.

Naast de fantastische natuur is Noorwegen ook een modern land met interessante bezienswaardigheden en steden zoals bijvoorbeeld Oslo, Bergen, Trondheim en een aantal leuke havenstadjes langs de fjordenkust. Onderweg in Noorwegen brengen oude handelsposten, vissersstadjes, middeleeuwse staafkerken, Vikingschepen en openluchtmusea u voortdurend in contact met de boeiende Noorse geschiedenis. En als laatste, maar minstens zo belangrijke pluspunt, zijn er de altijd gastvrije (soms wat gereserveerde) Noren, die een verblijf in dit veilige land tot een aangename ervaring maken.

De talen in Noorwegen

De officiële taal in Noorwegen is het Noors. In Noorwegen zijn er nog veel noren die het plaatselijke dialect als spreektaal gebruiken. Als toerist kunt u op de meeste plaatsen ook prima terecht met Engels en Duits.

Bellen in Noorwegen

U kunt in Noorwegen prima met uw Nederlandse mobiele telefoon bellen, de netwerken in Noorwegen bieden samen een bijna volledige dekking. Alleen in sommige moeilijk toegankelijke gebieden kan dit minder zijn. Noorwegen beschikt over een 4G-netwerk. Raadpleeg wel uw provider voor de kosten.
• Het kiesnummer voor Noorwegen is 0047
• Het kiesnummer voor Nederland vanuit Noorwegen is 0031

Tijdsverschil met Noorwegen

Tussen Nederland en Noorwegen is er geen tijdsverschil, de zomertijd en wintertijd tussen beide landen loopt ook gelijk.

Elektriciteit in Noorwegen

In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Benodigde documenten voor Noorwegen

In Noorwegen is het verplicht dat u beschikt over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig voor een bezoek aan Noorwegen als u er korter dan 3 maanden verblijft.

Benodigde vaccinaties voor Noorwegen

Voor een bezoek aan Noorwegen zijn geen vaccinaties nodig.

Ambassades en consulaten

Hieronder vindt u een overzicht van ambassades en consulaten met adres- en contactgegevens:
Nederlandse ambassade in Noorwegen
Nederlandse consulaten in Noorwegen
Noorse ambassade in Nederland
Noorse consulaten in Nederland

Aanraders via Google!!