Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Portugal op Landenpagina.com

Portugal: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Portugal in het kort

Land: Portugal
Officiële naam: República Portuguesa
Hoofdstad: Lissabon
Continent: Europa
Aantal inwoners: 10.825.309
Oppervlakte: 92.212 km²
Munteenheid: Euro
Hoofdtaal: Portugees
Ligging: Zuidwest Europa
Klimaat: Mediterraans
Tijdzone: UTC 0
Nationale Feestdag: 10 juni
Beste reistijd: april - oktober
Hoogseizoen: juni - september
Religie: Rooms-katholiek (84,5%)

Algemene informatie over Portugal

Portugal vormt samen met Spanje het Iberisch Schiereiland. Portugal ligt in het zuidwesten van Europa en grenst aan het westen van Spanje. In het zuiden en westen grenst Portugal aan de Atlantische Oceaan. In de Atlantische Oceaan liggen de eilanden Madeira en Azoren, beide behoren ook tot het grondgebied van Portugal. Het meest toeristische gedeelte van Portugal is de Algarve in het zuiden van Portugal, met als toeristische hoofdstad Albufeira. Albufeira is zeker de moeite waard voor een bezoekje, het is een gezellig vissersplaatje met schitterende witte huizen en er is veel te doen. In de Algarve vind je verder prachtige baaien, golfbanen, goed uitgaansleven en rotsige kusten. In de Algarve zijn veel luxe accommodaties. De officiële hoofdstad van Portugal is Faro.

De taal in Portugal

De belangrijkste taal die in Portugal wordt gesproken is Portugees. Door een kleine groep in het noordelijke deel van Portugal wordt naast Portugees ook de minderheidstaal Mirandees gesproken. In de horeca en toeristische sector wordt over het algemeen goed Engels gesproken.

Bellen en Mobiel in Portugal

Het mobiele netwerk in Portugal is goed in de grotere plaatsen en redelijk in de minder bewoonde gebieden. In de grote plaatsen is er prima 3G en 4G mogelijk. In horeca is vaak gratis Wifi beschikbaar. Let wel op, want sommige hotels kunnen hiervoor wel de hoofdprijs vragen.
• Het kiesnummer voor Portugal is 00351.
• Het kiesnummer voor Nederland vanuit Portugal is 0031

Tijdsverschil met Portugal

Het tijdsverschil tussen Nederland en Portugal is 1 uur. In Portugal is het 1 uur vroeger, omdat de zomer- en wintertijd gelijk lopen is het verschil het hele jaar 1 uur. Op de eilandengroepen Madeira en Azoren kennen ze geen zomer- en wintertijd. Daar is het verschil één uur in de wintermaanden en twee uur in de zomermaanden.

Elektriciteit in Portugal

In Portugal gebruiken ze dezelfde stekkers als in Nederland. Het gangbare voltage is 220-240 Volt Wisselstroom.

Benodigde documenten voor Portugal

Omdat Portugal net als Nederland het Schengenakkoord heeft getekend is er vrij vervoer mogelijk tussen Nederland en Frankrijk. Het is wel verplicht om in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs. Dit geldt ook voor kinderen.

Benodigde vaccinaties voor Portugal

Voor een bezoek aan Portugal zijn geen vaccinaties nodig.

Aanraders via Google!!