Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Schotland op Landenpagina.com

Schotland: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Schotland in het kort

Land: Schotland
Officiële naam: Scotland
Hoofdstad: Edinburgh
Continent: Europa
Aantal inwoners: 5.313.600
Oppervlakte: 78.772 km²
Munteenheid: Pond Sterling
Hoofdtaal: Engels
Ligging: Noordwest Europa
Klimaat: Zeeklimaat
Tijdzone: UTC +0
Nationale Feestdag: Niet bekend
Beste reistijd: mei - juni
Hoogseizoen: mei - augustus
Religie: Protestants, Rooms-katholiek

Algemene informatie over Schotland

Schotland ligt in het noordwesten van Europa en is het noordelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. Met een totale oppervlakte van ruim 77.000 vierkante kilometer is Schotland bijna twee keer zo groot als Nederland. Schotland grenst in het noorden en westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Noordzee en in het zuiden vormen de Chaviot Hills de grens met Engeland. De 10.000 kilometer lange kust is vaak diep ingesneden, hierdoor liggen veel plaatsen binnen 100 km van zee. Tot Schotland behoren 186 bewoonde eilanden, en daarbij nog eens ongeveer 600 onbewoonde eilanden. Hiervan liggen de meeste voor de noordelijke en westelijk kust. In Schotland wonen ruim vijf miljoen mensen en heeft als hoofdstad Edinburgh.

De talen in Schotland

In Schotland wordt over het algemeen Engels gesproken, maar ook de Keltische taal Gaelic komt nog steeds voor. Gaelic wordt als tweede taal gesproken in de Schotse Hooglanden en op de Western Isles. Het Schotse Gaelic, dat verwant is aan het Iers, is één van de oudste talen van Europa. Het Gaelisch wordt nog door ongeveer 80.000 Schotten gesproken.

Internet en bellen in Schotland

Het mobile netwerk in Schotland is goed. Mobiel bellen en internetten is met alle Nederlandse GSM Providers zonder problemen mogelijk. Telefooncellen werken op munten van 10p, 20p, 50p en £1 of met telefoonkaarten en creditcards. In de grote steden zijn volop internetcafés te vinden, maar ook hebben de meeste hotels tegenwoordig internetfaciliteiten waar u (mogelijk tegen betaling) gebruik van kunt maken. Wifi-hotspots zijn onder meer te vinden bij openbare bibliotheken en bijvoorbeeld bij de Little Chefs restaurants of Starbucks coffeeshops, enzovoorts. Zeker in de kleinere plaatsen en in de meer afgelegen gebieden is het lastiger om een Wifi-hotspot te vinden.
• Het kiesnummer voor Schotland is 0044.
• Het kiesnummer voor Nederland vanuit Schotland is 0031

Tijdsverschil met Schotland

Het tijdsverschil tussen Nederland en Schotland is 1 uur. In Schotland is het 1 uur vroeger, omdat de zomer- en wintertijd gelijk lopen is het verschil het hele jaar 1 uur.

Elektriciteit in Schotland

De netspanning is Schotland bedraagt 240 Volt. Schotse stekkers hebben drie platte pinnen, dus voor het aansluiten van elektrische apparaten is een wereldstekker nodig. Op de pagina wereldstekkers vindt u een overzicht van alle beschikbare stekkers en verkoopadressen.

Benodigde documenten voor Schotland

In Schotland is het hebben van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart verplicht voor de totale duur van het verblijf. Ook voor kinderen is dit verplicht. Een visum is voor Schotland niet nodig.

Benodigde vaccinaties voor Schotland

Voor een bezoek aan Schotland zijn geen vaccinaties nodig.

Telefoonnummers hulpdiensten in Schotland

Hieronder vindt u de telefoonnummers van politie, brandweer, ambulance en andere hulpdiensten:
• Nationaal alarmnummer: 112
• Politie: 112
• Brandweer: 112
• Ambulance: 112

Ambassades en consulaten

Hieronder vindt u een overzicht van ambassades en consulaten met adres- en contactgegevens:
Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk
Nederlandse consulaten in het Verenigd Koninkrijk (consulaat Edinburgh)
Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Nederland
Consulaat van het Verenigd Koninkrijk in Nederland

Aanraders via Google!!