Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Spanje op Landenpagina.com

Spanje: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Spanje in het kort

Land: Spanje
Officiële naam: Reino de Espãna (Koninkrijk Spanje)
Hoofdstad: Madrid
Continent: Europa
Aantal inwoners: 48.146.134
Oppervlakte: 505.992 km²
Munteenheid: Euro
Hoofdtaal: spaans
Ligging: Zuid Europa
Klimaat: Zeeklimaat
Tijdzone: UTC +0
Nationale Feestdag: 12 oktober
Beste reistijd: mei - oktober
Hoogseizoen: juni - juli
Religie: Rooms-katholiek 70,5%, Protestant 1,6%, Niet-religieus 24,1%, Joods 0,5%, Islamitisch 3,3%

Algemene informatie over Spanje

Samen met Portugal behoort Spanje tot het Iberisch Schiereiland. In het Noorden grenst Spanje aan Frankrijk, waar de Pyreneeën de bekende 'natuurlijke grens' zijn. Spanje heeft een oppervlakte van bijna 505.000 km2 en is daarmee het op 1 na grootste land van Europa. Meer dan de helft van het land wordt bedekt met ruime, hooggelegen vlaktes, de mesetas, en vijf grote bergketens die zich over het land uitstrekken. Met haar gemiddelde hoogte van 650 m boven zeeniveau is Spanje het hoogst gelegen Europese land, op Zwitserland na. De Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middenlanse Zee behoren bij Spanje, en zijn absolute aanraders om op vakantie te gaan. Spanje staat al jaren in de top van vakantielanden voor Nederland. Vooral in de zomervakantie is het land geliefd bij veel landgenoten, echter zijn er ook genoeg mensen die in Spanje overwinteren.

De talen in Spanje

In Spanje worden er maar liefst vijf officiële talen gesproken: Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. Daarnaast zijn er twee niet-officiële talen: Asturisch en Aragonees. Met de Engelse taal kunt u zich prima redden op de meeste plekken in Spanje. Echter niet iedere Spanjaard spreekt Engels, taxichauffeurs spreken bijvoorbeeld vrijwel geen Engels.

Internet en bellen in Spanje

In heel Spanje is breedband internet beschikbaar, ook zijn er overal mogelijkheden om in een internetcafe te internetten. Alle luchthavens bieden draadloos internet aan, dat geldt ook voor veel bars en restaurants. Hotels hebben over het algemeen internet (vaak draadloos) beschikbaar voor hun gasten. Mobiel bellen is in Spanje met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk, afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900 of GSM 1800 netwerk zijn. Vanuit de telefooncellen op straat kan zowel met muntgeld als met telefoonkaarten gebeld worden. De telefoonkaarten (tarjetas telefonicas) zijn te koop bij tabakswinkels en postkantoren.

• Het kiesnummer voor Spanje is 0034
• Het kiesnummer voor Nederland vanuit Spanje is 0031

Tijdsverschil met Spanje

Spanje ligt in dezelfde tijdszone als Nederland, hierdoor is er geen tijdsverschil. Dit geldt voor zowel de zomertijd als de wintertijd. Met de Canarische Eilanden is er wél een tijdsverschil. Die bedraagt het hele jaar door één uur. Het is op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro altijd 1 uur vroeger dan in Nederland en de rest van Spanje.

Elektriciteit in Spanje

Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom, in Spanje maken ze gebruik van dezelfde stekkers als in Nederland.

Benodigde documenten voor Spanje

Voor het reizen in Spanje heeft u een geldig reisdocument nodig. Dit betekent een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart.

Benodigde vaccinaties voor Spanje

Voor een bezoek aan Spanje zijn geen vaccinaties nodig.

Telefoonnummers hulpdiensten in Spanje

Hieronder vindt u de telefoonnummers van politie, brandweer, ambulance en andere hulpdiensten:
• Nationaal alarmnummer: 112
• Politie: 091
• Brandweer: 080
• Ambulance: 061

Ambassades en consulaten

Hieronder vindt u een overzicht van ambassades en consulaten met adres- en contactgegevens:
Nederlandse ambassade in Spanje
Nederlandse consulaten in Spanje
Spaanse ambassade in Nederland
Spaanse consulaten in Nederland

Aanraders via Google!!