Facebook
Twitter
Google+

Informatie over het land Tsjechië op Landenpagina.com

Tsjechië: Informatie, talen, documenten, vakantie en meer.


Tsjechië in het kort

Land: Tsjechië
Officiële naam: Tsjechische Republiek
Hoofdstad: Praag
Continent: Europa
Aantal inwoners: 10.644.842
Oppervlakte: 78.866 km²
Munteenheid: Kroon
Hoofdtaal: Tsjechisch
Ligging: Midden Europa
Klimaat: landklimaat
Tijdzone: UTC +1
Nationale Feestdag: 28 oktober
Beste reistijd: mei - september
Hoogseizoen: juli - augustus
Religie: Geen religie (59%), Katholiek (26,8%, Protestant (2,5%)

Algemene informatie over Tsjechië

Tsjechië is 2x zo groot als Nederland en ligt in het hart van Europa. Het land bestaat onder andere uit de historische regio's Bohemen in het westen en Moravië in het oosten en grenst aan de landen Oostenrijk, Duitsland, Polen en Slowakije. Naast deze 2 regio's is het land opgedeeld in totaal 14 regio's. Omdat er in Tsjechië eeuwenlang verschillende staatshoofden zijn geweest die allemaal meerdere kastelen bezaten zijn er over het hele land meer dan 2.700 kastelen, paleizen en burchten te vinden. De hoofdstad van Tsjechië is Praag en deze stad ligt aan de Vltava Rivier en staat bekend om zijn vele culturele gebouwen. Praag is tevens de meest bezochte stad van het land.

De talen in Tsjechië

In Tsjechië wordt de Slavische taal Tsjechisch gesproken. Tsjechisch is voor ons Nederlanders niet echt makkelijk te volgen, gelukkig wordt er op veel plekken ook Duits en soms Engels verstaan/gesproken. In de toeristische gebieden kom je weleens Nederlandse vertalingen op de menukaarten tegen, de taal wordt echter vrijwel nooit gesproken.

Internet en bellen in Tsjechië

In Tsjechië is er steeds vaker een 4G-netwerk beschikbaar om over te internetten. Ook in veel hotels, restaurants, bars en luchthavens wordt over het algemeen WiFi aangeboden. Het mobile netwerk in Tsjechië is goed. Mobiel bellen en internetten is met alle Nederlandse GSM Providers zonder problemen mogelijk.
• Het kiesnummer voor Tsjechië is 00420.
• Het kiesnummer voor Nederland vanuit Tsjechië is 0031

Tijdsverschil met Tsjechië

Tsjechië ligt in dezelfde tijdszone als Nederland, hierdoor is er geen tijdsverschil. Dit geldt voor zowel de zomertijd als de wintertijd.

Elektriciteit in Tsjechië

In Tsjechië is het voltage hetzelfde als in Nederland, alle apparatuur is daarom probleemloos te gebruiken. Het enige waar u op moet letten is dat niet alle stekkers passen. Stekkers die problemen kunnen geven zijn degene waarin geen uitsparing zit voor een aardingspin. Op de pagina wereldstekkers vindt u een overzicht van alle beschikbare stekkers en verkoopadressen.

Benodigde documenten voor Tsjechië

Het is verplicht om een paspoort of Europese identiteitskaart te hebben als je naar Tsjechië wilt. De grenscontroles zijn dan al wel verdwenen tussen Tsjechië en Duitsland, er vinden nog wel regelmatig steekproeven plaats waarbij om een paspoort of identiteitskaart gevraagd kan worden.

Benodigde vaccinaties voor Tsjechië

Voor een bezoek aan Tsjechië zijn geen vaccinaties nodig.

Telefoonnummers hulpdiensten in Tsjechië

Hieronder vindt u de telefoonnummers van politie, brandweer, ambulance en andere hulpdiensten:
• Nationaal alarmnummer: 112
• Politie: 158
• Brandweer: 150
• Ambulance: 155

Ambassades en consulaten

Hieronder vindt u een overzicht van ambassades en consulaten met adres- en contactgegevens:
Nederlandse ambassade in Tsjechië
Tsjechische ambassade in Nederland

Aanraders via Google!!