Facebook
Twitter
Google+

Informatiepagina over BMR (bof, mazelen en rode hond) op Landenpagina.com

Vaccinaties en inentingen - BMR (bof, mazelen en rode hond)


Vaccinaties en inentingen - BMR (bof, mazelen en rode hond)

BMR staat voor bof, mazelen en de rode hond. Voor reizen gaat het alleen om de mazelen. Mazelen is een veel voorkomende en niet zo onschuldige kinderziekte. In ontwikkelingslanden sterven meer dan honderdduizend kinderen per jaar aan mazelen, vooral in India. Er is in Nederland geen apart vaccin voor mazelen, vandaar dat de BMR vaccinatie gegeven wordt. De meeste mensen die in 1975 of later geboren zijn, hebben de vaccinatie gehad en hoeven dus voor een reis niet opnieuw ingeënt te worden. De meeste mensen die voor 1965 geboren zijn hebben de mazelen gehad en hoeven de BMR inenting meestal ook niet. De BMR inenting wordt in Nederland aan kinderen gegeven op de leeftijd van 14 maanden en negen jaar. De BMR inenting wordt hoofdzakelijk aangeraden in de meeste landen in Afrika, het Midden-Oosten en Zuid- en Zuidoost Azië.

Voor wie wordt BMR aanbevolen

- Iedereen die naar een land gaat waar de BMR inenting aanbevolen wordt en die vóór 1975 geboren is. De BMR inenting is niet nodig als u ooit de ziekte mazelen, de BMR prik of een aparte mazelen vaccinatie hebt gehad.

- Iedereen die naar een land gaat waar de BMR inenting aanbevolen wordt en de BMR inenting nog nooit heeft gehad. Kinderen jonger dan 14 maanden bijvoorbeeld. Kinderen van zes maanden of jonger hoeven geen BMR prik, omdat ze nog beschermd worden door antistoffen die ze van hun moeder hebben meegekregen.

- De BMR vaccinatie wordt niet aanbevolen voor de Verenigde Staten, maar soms, als u er langer verblijft voor stage of studie, stelt men het verplicht om de BMR vaccinatie alsnog te halen, vaak zelfs twee keer.

Meer vaccinaties en inentingen

Meer informatie over verschillende ziektes, vaccinaties en inentingen vindt u op onderstaande pagina's:
BMR (bof, mazelen en rode hond), Buiktyfus, Cholera, DTP (difterie, tetanus en polio), Encefalitis, Gele koorts, Gele koorts landen, Hepatitis A, Hepatitis B, Japanse encefalitis, Meningitis, Rabiës (hondsdolheid), Tuberculose.

Meer informatie over vaccinaties op reis

Meer informatie over inentingen en vaccinaties vindt u op de websites die wij hier ook gebruikt hebben als bronnen voor onze informatie. Zoals:
- Vakantie op reis
- Thuisvaccinatie
- RIVM

Aanraders via Google!!