Facebook
Twitter
Google+

Informatiepagina over buiktyfus op Landenpagina.com

Vaccinaties en inentingen - Buiktyfus


Vaccinaties en inentingen - Buiktyfus

Buiktyfus komt in veel tropische landen voor en wordt veroorzaakt door de salmonella bacterie. De buiktyfus bacterie wordt overgebracht door slechte hygiëne. Iemand die besmet is scheidt het virus uit via de ontlasting en kan zo de bacterie overbrengen door ongewassen handen na toiletbezoek. De symptomen van buiktyfus zijn buikpijn, hoofdpijn, hoge koorts en een algemeen ziektebeeld. Buiktyfus kan gepaard gaan met diarree, maar ook verstopping komt voor. Buiktyfus ontstaan één tot twee weken na besmetting.

Hoe buiktyfus voorkomen

Naast een vaccinatie is goede hygiëne belangrijk: dus handen wassen na toiletbezoek en voor het eten. Dit is belangrijk omdat behalve buiktyfus ook andere ziekten op deze manier worden overgedragen.

Waar komt buiktyfus voornamelijk voor

Buiktyfus komt voor in Marokko en Jemen, in Haïti en in een aantal landen in Azië. In landen waar het risico op de ziekte groot is, wordt een buiktyfus vaccinatie aanbevolen bij een verblijf van langer dan twee weken.

Buiktyfus inenting

De inenting bestaat uit één prik, hierna bent u drie jaar beschermt tegen buiktyfus. 70% van de mensen die de buiktyfus inenting krijgen is beschermd, de bescherming is dus beperkt. Mensen met een vaatprothese (dit geldt niet voor stents), een kunsthartklep en mensen die maagzuurremmers gebruiken wordt in bepaalde gevallen ook aangeraden om een buiktyfus inenting te nemen. Voor vakanties en reizen korter dan twee weken is het meestal niet noodzakelijk tegen buiktyfus gevaccineerd te worden.

Meer vaccinaties en inentingen

Meer informatie over verschillende ziektes, vaccinaties en inentingen vindt u op onderstaande pagina's:
BMR (bof, mazelen en rode hond), Buiktyfus, Cholera, DTP (difterie, tetanus en polio), Encefalitis, Gele koorts, Gele koorts landen, Hepatitis A, Hepatitis B, Japanse encefalitis, Meningitis, Rabiës (hondsdolheid), Tuberculose.

Meer informatie over vaccinaties op reis

Meer informatie over inentingen en vaccinaties vindt u op de websites die wij hier ook gebruikt hebben als bronnen voor onze informatie. Zoals:
- Vakantie op reis
- Thuisvaccinatie
- RIVM

Aanraders via Google!!