Facebook
Twitter
Google+

Informatiepagina over DTP (difterie, tetanus en polio) op Landenpagina.com

Vaccinaties en inentingen - DTP (difterie, tetanus en polio)


Vaccinaties en inentingen - DTP (difterie, tetanus en polio)

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. De DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor vrijwel alle landen buiten West-Europa, Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië. Dus ook voor reizen en vakanties naar Turkije en Oost-Europa wordt deze vaccinatie aanbevolen.

DTP inenting

De DTP vaccinatie kan het beste minimaal één tot twee weken voor aanvang van de reis worden gehaald. Lukt dat niet, dan kan het ook last-minute of zelfs op de dag van vertrek nog. Omdat iedereen als kind al het DTP vaccin heeft gehad wordt binnen een paar dagen na inenting bescherming opgebouwd. De beschermingsduur van de inenting is tien jaar. Het is een veilig vaccin met als bijwerking soms wat hoofdpijn en pijn op de injectieplaats. In enkele gevallen kan een verhoging van één tot twee dagen een bijwerking zijn.

Wat is tetanus

Tetanus ie een ziekte die zonder behandeling altijd dodelijk is. Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die vooral in aarde en straatvuil zit. Tetanus wordt ook wel "kaakklem" genoemd, dit komt door de symptomen van de ziekte: Stijfheid in de buurt van de geïnfecteerde wondjes en spierkrampen, vaak ook in de kaakspieren. Deze bacterie komt overal voor, ook in Nederland. De injectie die bij huisartsen of spoedeisende hulp wordt gegeven als u een wondje heeft gehad is het tetanusvaccin. Na de vaccinatie hoeft u de tien jaar erna geen injectie tegen tetanus te hebben. Als u bent gevaccineerd voor DTP voorkomt u dat u in het buitenland een injectie nodig heeft tegen tetanus in het geval u een wondje oploopt.

Wat is polio

Polio is een virusziekte die van ontlasting naar de mond en soms ook via hoesten wordt overgebracht. Het heet ook wel kinderverlamming, hoewel de meeste mensen die besmet zijn met het poliovirus nauwelijks iets van de ziekte merken. Polio komt nog steeds voor in Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Hoe te voorkomen

Polio voorkom je door een goede hygiëne en goed handen wassen na toiletbezoek en voor het eten. Op deze manier wordt ook direct de kans op andere ziekten kleiner omdat vele andere ziekten op deze manieren worden overgedragen. Om difterie te voorkomen moet u zorgen dat u zo weinig mogelijk aangehoest wordt.

Meer vaccinaties en inentingen

Meer informatie over verschillende ziektes, vaccinaties en inentingen vindt u op onderstaande pagina's:
BMR (bof, mazelen en rode hond), Buiktyfus, Cholera, DTP (difterie, tetanus en polio), Encefalitis, Gele koorts, Gele koorts landen, Hepatitis A, Hepatitis B, Japanse encefalitis, Meningitis, Rabiës (hondsdolheid), Tuberculose.

Meer informatie over vaccinaties op reis

Meer informatie over inentingen en vaccinaties vindt u op de websites die wij hier ook gebruikt hebben als bronnen voor onze informatie. Zoals:
- Vakantie op reis
- Thuisvaccinatie
- RIVM

Aanraders via Google!!