Facebook
Twitter
Google+

Informatiepagina over Hepatitis B op Landenpagina.com

Vaccinaties en inentingen - Hepatitis B


Vaccinaties en inentingen - Hepatitis B)

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. De overdracht kan plaatsvinden van moeder op kind bij de geboorte, door seksueel contact of contact met bloed. De ziekte wordt soms chronisch en kan in sommige gevallen leiden tot leverkanker.

Hepatitis B voorkomen

Zorg dat u veilig vrijt op vakantie en neem bij voorkeur condooms mee uit Nederland. Want als u ze plaatselijk koopt zijn ze vaak niet betrouwbaar. Probeer het risico dat u in een ziekenhuis belandt en daar behandeling nodig hebt waar naalden aan te pas komen zo klein mogelijk te houden. Zorg ook dat u DTP ingeënt bent zodat u geen tetanusprik nodig heeft als u een wondje oploopt op vakantie. Laat geen tattoos of piercings zetten op vakantie en ga liever niet naar de kapper in ontwikkelingslanden omdat u via scheermesjes theoretisch hepatitis B kunt oplopen.

Vaccinatie tegen Hepatitis B

Het is mogelijk om te vaccineren tegen hepatitis B. De vaccinatie bestaat uit 3 injecties met tussenpozen van één en vijf maanden. De bescherming na deze vaccinatie is levenslang. Als u dus op reis gaat moet u bij voorkeur minimaal zeven maanden van te voren uw eerste injectie halen, want dan kunt u ze alle drie nog toegediend krijgen. Als u later begint kan dat ook, alleen is de bescherming dan wat minder goed als bij het standaard vaccinatieschema.

Wanneer inenten

Voor een gewone reis is een vaccinatie tegen hepatitis B niet nodig. Verblijft u langer dan 3 maanden in een land dan is het advies vaak wel om u tegen hepatitis B in te laten enten. Ook als u door bijvoorbeeld uw beroep (bijv. gezondheidszorg) te maken heeft met bloedcontact is het verstandig u in te laten enten. Als u verwacht onbeschermde sexueel contact te hebben is het aan te raden om hepatitis B vaccinaties te halen.

Meer vaccinaties en inentingen

Meer informatie over verschillende ziektes, vaccinaties en inentingen vindt u op onderstaande pagina's:
BMR (bof, mazelen en rode hond), Buiktyfus, Cholera, DTP (difterie, tetanus en polio), Encefalitis, Gele koorts, Gele koorts landen, Hepatitis A, Hepatitis B, Japanse encefalitis, Meningitis, Rabiës (hondsdolheid), Tuberculose.

Meer informatie over vaccinaties op reis

Meer informatie over inentingen en vaccinaties vindt u op de websites die wij hier ook gebruikt hebben als bronnen voor onze informatie. Zoals:
- Vakantie op reis
- Thuisvaccinatie
- RIVM

Aanraders via Google!!